
Cześć!
Nazywam się Anna Kopańczyk, jestem dietetykiem i specjalizuję się w diecie po 40. Pomagam kobietom schudnąć, jednocześnie ciesząc się jedzeniem, które kochają.
Wspieram dietetycznie w transformacji menopauzalnej. Perimenopauza to czas przestrojenia organizmu na inne potrzeby i wyzwania zdrowotne.
Kobiety oczekujące dziecka dbają o siebie w szczególny sposób, bo zmieniają się ich potrzeby, prawda? Menopauza to też odmienny stan, do którego trzeba się mądrze przygotować.
W diecie po 40. znajdziesz strategię na zdrową, zgrabną, kobiecą dojrzałość.
Rozgość się!
Moja książka

Dla kogo jest ta książka?
Kobiety 35+
Dzięki tej książce nie dasz się zaskoczyć menopauzie, będziesz wiedziała czego się spodziewać, jakich objawów możesz się spodziewać, a przede wszystkim co możesz zrobić w okolicach 40-ki żeby dobrze przygotować się do transformacji menopauzalnej.
Kobiety 45+
Perimenopauza daje o sobie znać i odczuwasz różne jej symptomy. Często masz wątpliwości, czy są one związane z menopauzą czy mogą być oznaką jakiejś dolegliwości. Co robić, do kogo się zwrócić, jakie masz opcje? Ta książka ułatwi ci perimenopauzalną nawigację i da odpowiedź na wiele wątpliwości.
Kobiety 55+
Najprawdopodobniej jesteś już po menopauzie. Czy na tym etapie ta książka będzie przydatna? Zdecydowanie tak. Pamiętaj, że wpływ menopauzy na Twoje zdrowie nie kończy się wraz z ostatnią miesiączką. Nie trać z radaru tego co jest ważne jeśli planujesz zdrową długowieczność. Dzięki tej książce będziesz wiedziała jak zatroszczyć się o siebie po menopauzie.
W czym mogę Ci pomóc?
Jesteś po 40. i chcesz schudnąć? Zależy Ci szczególnie na odzyskaniu talii?
Sprawdź dietę śródziemnomorską z niskim IG i obniżoną zawartością węglowodanów – przetestowana na kobietach po 40.!
Jeśli szukasz kolejnej diety-cud, która pozwoli ci schudnąć w tydzień, to nie ten adres.
Jeśli liczysz, że tylko wyeliminowanie z jadłospisu różnych produktów rozwiąże twoje problemy, to raczej ci nie pomogę.
Ale jeśli chcesz jeść zdrowiej, a przy okazji schudnąć, nie wywracając swojego życia do góry nogami – jesteś w dobrych rękach.
W sklepie diety po 40. jest już III edycja jesiennych jadłsopisów w stylu śródziemnomorskim z niskim indeksem glikemicznym. To gotowy jadłospis z sezonowymi, polskimi produktami. Znajdziesz tam przepisy, które nie wymagają kupowania wymyślnych produktów, zrobisz je szybko i nic się nie zmarnuje.
- Jadłospis jest na 14 dni. Obiady i kolacje są na dwie porcje, po to aby gotować co drugi dzień i nie marnować produktów.
- Razem z jadłospisem dostaniesz mini “Przewodnik po diecie po 40.” .
- Nie będziesz musiała się głowić, co dziś ugotować. Szybko i prosto zrobisz to z tym jadłospisem.
Ja też jestem zalatana i zawsze przydałoby mi się więcej czasu. Dlatego w środku dnia nie planuję gołąbków na parze.
Moje przepisy są ułożone frontem do rzeczywistości. Z myślą o osobach, które pracują, rano się śpieszą, a w środę mają wszystkiego dosyć. Przetestowane przez kobiety po 40.
Zdrowie po 40. i menopauza
Kolagen w diecie po 40ce – co jeść a czego unikać
Z czym kojarzy ci się słowo kolagen? Skóra, kosmetyki, za mało, zabieg, wstrzykiwać? Z dietą kojarzymy go rzadko a przecież nasza dieta i styl życia mają ma wpływ na produkcję kolegenu. To co jemy...
Zupa kolagenowa, czy faktycznie działa?
Zupa kolagenowa, popularny ‘bone broth’, czyli wywar z kości. Została spopularyzowana jako dobre źródło kolagenu w diecie. Czy słusznie? Kolagen kojarzy się ze skórą na twarzy, a jego...
Dobry dzień na zmianę (nie tylko po 40ce)
Z każdym nowym rokiem ma być inaczej, obiecujemy sobie zmianę. Po 40ce chodzi przeważnie o odchudzanie. I rzadko nasze postanowienia zmiany wystawiają głowę z ukochanej strefy komfortu. Obietnice...
Zapisz się po inspiracje na zdrowie
Zobacz moje przepisy
Bataty kung pao oraz przepis na domowy olej chili i sos hoisin
Bataty kung pao to jeden z moich najbardziej udanych przepisów domowych odkąd mieszkamy w Taipei. To danie typu wolno, szybko, szybko. Aby je zrobićć trzeba wcześniej...
Sos żurawinowy z pomarańczą
Jesienny sos żurawinowy bardzo zyskuje na dodanie do nie pomarańczy. Nabiera wyjątkowego, świątecznego zapachu. Sos żurawinowy jest bardzo popularny do wędlin i...
Zupa kimchi z tofu i makaronem gryczanym
Kimchi to koreańska kiszonka z kapusty pekińskiej. Jest ostra i trudna do opisania w smaku. Żeby się przekonać do kimchi trzeba je zjeść. Kapusta pekińska (podobnie jak...