
Cześć!
Nazywam się Anna Kopańczyk, jestem dietetykiem i specjalizuję się w diecie po 40. Pomagam kobietom schudnąć, jednocześnie ciesząc się jedzeniem, które kochają.
Wspieram dietetycznie w transformacji menopauzalnej. Perimenopauza to czas przestrojenia organizmu na inne potrzeby i wyzwania zdrowotne.
Kobiety oczekujące dziecka dbają o siebie w szczególny sposób, bo zmieniają się ich potrzeby, prawda? Menopauza to też odmienny stan, do którego trzeba się mądrze przygotować.
W diecie po 40. znajdziesz strategię na zdrową, zgrabną, kobiecą dojrzałość.
Rozgość się!
Moja książka

Dla kogo jest ta książka?
Kobiety 35+
Dzięki tej książce nie dasz się zaskoczyć menopauzie, będziesz wiedziała czego się spodziewać, jakich objawów możesz się spodziewać, a przede wszystkim co możesz zrobić w okolicach 40-ki żeby dobrze przygotować się do transformacji menopauzalnej.
Kobiety 45+
Perimenopauza daje o sobie znać i odczuwasz różne jej symptomy. Często masz wątpliwości, czy są one związane z menopauzą czy mogą być oznaką jakiejś dolegliwości. Co robić, do kogo się zwrócić, jakie masz opcje? Ta książka ułatwi ci perimenopauzalną nawigację i da odpowiedź na wiele wątpliwości.
Kobiety 55+
Najprawdopodobniej jesteś już po menopauzie. Czy na tym etapie ta książka będzie przydatna? Zdecydowanie tak. Pamiętaj, że wpływ menopauzy na Twoje zdrowie nie kończy się wraz z ostatnią miesiączką. Nie trać z radaru tego co jest ważne jeśli planujesz zdrową długowieczność. Dzięki tej książce będziesz wiedziała jak zatroszczyć się o siebie po menopauzie.
W czym mogę Ci pomóc?
Jesteś po 40. i chcesz schudnąć? Zależy Ci szczególnie na odzyskaniu talii?
Sprawdź dietę śródziemnomorską z niskim IG i obniżoną zawartością węglowodanów – przetestowana na kobietach po 40.!
Jeśli szukasz kolejnej diety-cud, która pozwoli ci schudnąć w tydzień, to nie ten adres.
Jeśli liczysz, że tylko wyeliminowanie z jadłospisu różnych produktów rozwiąże twoje problemy, to raczej ci nie pomogę.
Ale jeśli chcesz jeść zdrowiej, a przy okazji schudnąć, nie wywracając swojego życia do góry nogami – jesteś w dobrych rękach.
W sklepie diety po 40. jest już III edycja jesiennych jadłsopisów w stylu śródziemnomorskim z niskim indeksem glikemicznym. To gotowy jadłospis z sezonowymi, polskimi produktami. Znajdziesz tam przepisy, które nie wymagają kupowania wymyślnych produktów, zrobisz je szybko i nic się nie zmarnuje.
- Jadłospis jest na 14 dni. Obiady i kolacje są na dwie porcje, po to aby gotować co drugi dzień i nie marnować produktów.
- Razem z jadłospisem dostaniesz mini “Przewodnik po diecie po 40.” .
- Nie będziesz musiała się głowić, co dziś ugotować. Szybko i prosto zrobisz to z tym jadłospisem.
Ja też jestem zalatana i zawsze przydałoby mi się więcej czasu. Dlatego w środku dnia nie planuję gołąbków na parze.
Moje przepisy są ułożone frontem do rzeczywistości. Z myślą o osobach, które pracują, rano się śpieszą, a w środę mają wszystkiego dosyć. Przetestowane przez kobiety po 40.
Zdrowie po 40. i menopauza
Owsianka – najlepsze przepisy, zalety i przeciwwskazania
Owsiankę jeść warto, ale przymusu nie ma. Jeśli ktoś nie lubi nie widzę powodu, żeby to zmieniać. Zawsze pytam swoje klientki, czy lubią owsianki. Jeśli lubią, to zwykle oznacza owsiankowe śniadania...
Menopauza – 10 rzeczy, o których powinna wiedzieć każda kobieta
Co to w ogóle jest menopauza? To czas, kiedy przez kolejnych 12 miesięcy nie masz menstruacji. I już nie będziesz miała. Możesz się tego spodziewać między 40 a 50 rokiem życia. Menopauzy nie można...
Jak nie przytyć w okolicach menopauzy
Gdy zbliżamy się do menopauzy, kiedy ją przechodzimy i kiedy jesteśmy już po – wcale nie musimy przytyć. To nieprawda, że menopauza powoduje tycie. To nieprawda, że kiedy się starzejemy to ‘tak już...
Zapisz się po inspiracje na zdrowie
Zobacz moje przepisy
Zupa dyniowa z porem i kozim serem
Zupa dyniowa z porem jest najprostsza z możliwych. Tak naprawdę jej niewyszukane składniki mają jeden cel – połączenie się z kozim serem. Koziego sera w zupie nie...
Soczewicowy dal na jesień
Dal (dhal) to w indyjskiej kuchni potrawka w konsystencji przypominająca gęstą zupę. Podawana jest najczęściej z ryżem. Kiedy nadchodzą jesienne dni, to jest jeden z...
Łosoś curry z podgrzybkami i kaszą gryczaną
A do tego szpinak i dużo kopru. Taki zestaw jest bardzo typowy w mojej kuchni. Przyświeca mu myśl o niemarnowaniu, szczególnie, że piątki i soboty uzupełniam lodówę i...