
Cześć!
Nazywam się Anna Kopańczyk, jestem dietetykiem i specjalizuję się w diecie po 40. Pomagam kobietom schudnąć, jednocześnie ciesząc się jedzeniem, które kochają.
Wspieram dietetycznie w transformacji menopauzalnej. Perimenopauza to czas przestrojenia organizmu na inne potrzeby i wyzwania zdrowotne.
Kobiety oczekujące dziecka dbają o siebie w szczególny sposób, bo zmieniają się ich potrzeby, prawda? Menopauza to też odmienny stan, do którego trzeba się mądrze przygotować.
W diecie po 40. znajdziesz strategię na zdrową, zgrabną, kobiecą dojrzałość.
Rozgość się!
Moja książka

Dla kogo jest ta książka?
Kobiety 35+
Dzięki tej książce nie dasz się zaskoczyć menopauzie, będziesz wiedziała czego się spodziewać, jakich objawów możesz się spodziewać, a przede wszystkim co możesz zrobić w okolicach 40-ki żeby dobrze przygotować się do transformacji menopauzalnej.
Kobiety 45+
Perimenopauza daje o sobie znać i odczuwasz różne jej symptomy. Często masz wątpliwości, czy są one związane z menopauzą czy mogą być oznaką jakiejś dolegliwości. Co robić, do kogo się zwrócić, jakie masz opcje? Ta książka ułatwi ci perimenopauzalną nawigację i da odpowiedź na wiele wątpliwości.
Kobiety 55+
Najprawdopodobniej jesteś już po menopauzie. Czy na tym etapie ta książka będzie przydatna? Zdecydowanie tak. Pamiętaj, że wpływ menopauzy na Twoje zdrowie nie kończy się wraz z ostatnią miesiączką. Nie trać z radaru tego co jest ważne jeśli planujesz zdrową długowieczność. Dzięki tej książce będziesz wiedziała jak zatroszczyć się o siebie po menopauzie.
W czym mogę Ci pomóc?
Jesteś po 40. i chcesz schudnąć? Zależy Ci szczególnie na odzyskaniu talii?
Sprawdź dietę śródziemnomorską z niskim IG i obniżoną zawartością węglowodanów – przetestowana na kobietach po 40.!
Jeśli szukasz kolejnej diety-cud, która pozwoli ci schudnąć w tydzień, to nie ten adres.
Jeśli liczysz, że tylko wyeliminowanie z jadłospisu różnych produktów rozwiąże twoje problemy, to raczej ci nie pomogę.
Ale jeśli chcesz jeść zdrowiej, a przy okazji schudnąć, nie wywracając swojego życia do góry nogami – jesteś w dobrych rękach.
W sklepie diety po 40. jest już III edycja jesiennych jadłsopisów w stylu śródziemnomorskim z niskim indeksem glikemicznym. To gotowy jadłospis z sezonowymi, polskimi produktami. Znajdziesz tam przepisy, które nie wymagają kupowania wymyślnych produktów, zrobisz je szybko i nic się nie zmarnuje.
- Jadłospis jest na 14 dni. Obiady i kolacje są na dwie porcje, po to aby gotować co drugi dzień i nie marnować produktów.
- Razem z jadłospisem dostaniesz mini “Przewodnik po diecie po 40.” .
- Nie będziesz musiała się głowić, co dziś ugotować. Szybko i prosto zrobisz to z tym jadłospisem.
Ja też jestem zalatana i zawsze przydałoby mi się więcej czasu. Dlatego w środku dnia nie planuję gołąbków na parze.
Moje przepisy są ułożone frontem do rzeczywistości. Z myślą o osobach, które pracują, rano się śpieszą, a w środę mają wszystkiego dosyć. Przetestowane przez kobiety po 40.
Zdrowie po 40. i menopauza
Jakich witamin i minerałów jest za mało w diecie po 40
Dieta po 40ce powinna być uważna pod względem witamin i minerałów. Zabiegane i zapracowane żony, matki, kobiety pracy, kobiety czynu, generalnie dojrzałe kobiety często ignorują sygnały, które...
Dieta przeciwzapalna – wszystko co warto wiedzieć
Dieta przeciwzapalna zaczyna być odkurzana jesienią. Kupujemy cytrynę, imbir i kurkumę, dodajemy do herbaty i wydaje się nam, że jesteśmy zabezpieczone przed chorobami. Celem diety przeciwzapalnej...
Zmiana nawyków żywieniowych. Jak zacząć + planer zmiany nawyków
Jeśli chcecie schudnąć i zacząć zdrowo żyć, czyli tak, żeby więcej nie tyć i utrzymywać swoją wagę, nie potrzebujecie diety. Potrzebujecie zmiany nawyków żywieniowych. Dieta to...
Zapisz się po inspiracje na zdrowie
Zobacz moje przepisy
Zielona szakszuka z cukinią i porem, czyli jajka sadzone w warzywach
Tego typu przepisy to bardzo dobry sposób na wprowadzenie do swojej diety większej różnorodności i ilości warzyw. W tej prostej zielonej szakszuce jest cukinia, por,...
Fasola duszona z pomidorami i miętą (oraz bazylią)
Lokalnie i sezonowo namawiam na młodą fasolę. Nie szparagową, tylko białą, łuskaną. Bardzo lubię wczesną, jesienną fasolę, taką wyłuskaną ze strąków, jeszcze nie suchą,...
Zupa brokułowa z parmezanem
Nie wiem, czy zauważyliście, ale brokuł jest teraz przepyszny, mamy na niego sezon. Mocno wybarwiony i słodki. Nie będzie lepszy. Warto go teraz jeść jak najczęściej....