
Cześć!
Nazywam się Anna Kopańczyk, jestem dietetykiem i specjalizuję się w diecie po 40. Pomagam kobietom schudnąć, jednocześnie ciesząc się jedzeniem, które kochają.
Wspieram dietetycznie w transformacji menopauzalnej. Perimenopauza to czas przestrojenia organizmu na inne potrzeby i wyzwania zdrowotne.
Kobiety oczekujące dziecka dbają o siebie w szczególny sposób, bo zmieniają się ich potrzeby, prawda? Menopauza to też odmienny stan, do którego trzeba się mądrze przygotować.
W diecie po 40. znajdziesz strategię na zdrową, zgrabną, kobiecą dojrzałość.
Rozgość się!
Moja książka

Dla kogo jest ta książka?
Kobiety 35+
Dzięki tej książce nie dasz się zaskoczyć menopauzie, będziesz wiedziała czego się spodziewać, jakich objawów możesz się spodziewać, a przede wszystkim co możesz zrobić w okolicach 40-ki żeby dobrze przygotować się do transformacji menopauzalnej.
Kobiety 45+
Perimenopauza daje o sobie znać i odczuwasz różne jej symptomy. Często masz wątpliwości, czy są one związane z menopauzą czy mogą być oznaką jakiejś dolegliwości. Co robić, do kogo się zwrócić, jakie masz opcje? Ta książka ułatwi ci perimenopauzalną nawigację i da odpowiedź na wiele wątpliwości.
Kobiety 55+
Najprawdopodobniej jesteś już po menopauzie. Czy na tym etapie ta książka będzie przydatna? Zdecydowanie tak. Pamiętaj, że wpływ menopauzy na Twoje zdrowie nie kończy się wraz z ostatnią miesiączką. Nie trać z radaru tego co jest ważne jeśli planujesz zdrową długowieczność. Dzięki tej książce będziesz wiedziała jak zatroszczyć się o siebie po menopauzie.
W czym mogę Ci pomóc?
Jesteś po 40. i chcesz schudnąć? Zależy Ci szczególnie na odzyskaniu talii?
Sprawdź dietę śródziemnomorską z niskim IG i obniżoną zawartością węglowodanów – przetestowana na kobietach po 40.!
Jeśli szukasz kolejnej diety-cud, która pozwoli ci schudnąć w tydzień, to nie ten adres.
Jeśli liczysz, że tylko wyeliminowanie z jadłospisu różnych produktów rozwiąże twoje problemy, to raczej ci nie pomogę.
Ale jeśli chcesz jeść zdrowiej, a przy okazji schudnąć, nie wywracając swojego życia do góry nogami – jesteś w dobrych rękach.
W sklepie diety po 40. jest już III edycja jesiennych jadłsopisów w stylu śródziemnomorskim z niskim indeksem glikemicznym. To gotowy jadłospis z sezonowymi, polskimi produktami. Znajdziesz tam przepisy, które nie wymagają kupowania wymyślnych produktów, zrobisz je szybko i nic się nie zmarnuje.
- Jadłospis jest na 14 dni. Obiady i kolacje są na dwie porcje, po to aby gotować co drugi dzień i nie marnować produktów.
- Razem z jadłospisem dostaniesz mini “Przewodnik po diecie po 40.” .
- Nie będziesz musiała się głowić, co dziś ugotować. Szybko i prosto zrobisz to z tym jadłospisem.
Ja też jestem zalatana i zawsze przydałoby mi się więcej czasu. Dlatego w środku dnia nie planuję gołąbków na parze.
Moje przepisy są ułożone frontem do rzeczywistości. Z myślą o osobach, które pracują, rano się śpieszą, a w środę mają wszystkiego dosyć. Przetestowane przez kobiety po 40.
Zdrowie po 40. i menopauza
Sauna (nasiadówka) waginalna. Co to jest i dlaczego nie powinnaś tego robić
Naturalność, w zgodzie z naturą, tradycyjne metody, starożytna medycyna - takie hasła są kojące, kojarzą się z poczuciem bezpieczeństwa i umacniają przekonanie, że naturalne i tradycyjne jest lepsze...
Czy to menopauza? 5 kroków, aby się przekonać czy jesteś w perimenopauzie
Kiedy jesteś po 40ce to zrozumiałe że zaczynasz myśleć o menopauzie i zastanawiasz się jak ją potwierdzić. Skąd masz wiedzieć czy twoje objawy to perimenopauza czy zmęczenie, stres albo może jakaś...
Duży brzuch w menopauzie – przyczyny i zapobieganie
Brzuch menopauzalny to jedna z charakterystycznych i mniej ulubionych cech transformacji menopauzalnej. Nawet bez nadprogramowych kilogramów panie skarżą się na powiększony obwód talii i tworzenie...
Zapisz się po inspiracje na zdrowie
Zobacz moje przepisy
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z soczewicą i ciecierzycą
Zupa z pieczonych pomidorów z soczewicą i ciecierzycą to jedna z najpyszniejszych, jesiennych zup. PWcześniejsze upieczenie warzyw daje smak i aromat jakiego nie da się...
Bób z gzikiem z fety i czerwoną porzeczką na toście
Nic prostszego pod słońcem. Ser, strączki i dobre pieczywo. W towarzystwie dojrzałych, pękatych czerwonych porzeczek, to wspaniałe połączenie śródziemnomorskich...
Zupa buraczkowa (botwinka) z mlekiem kokosowym i ciecierzycą
Kto lubi botwinkę albo młode buraczki, zakocha się również w tym przepisie. Botwinkowa słodycz egotycznie podkręcona mlekiem kokosowym, zaskakuje lekką szczypawką w...