Cześć!
Nazywam się Anna Kopańczyk, jestem dietetykiem i specjalizuję się w diecie po 40. Pomagam kobietom schudnąć, jednocześnie ciesząc się jedzeniem, które kochają.
Wspieram dietetycznie w transformacji menopauzalnej. Perimenopauza to czas przestrojenia organizmu na inne potrzeby i wyzwania zdrowotne.
Kobiety oczekujące dziecka dbają o siebie w szczególny sposób, bo zmieniają się ich potrzeby, prawda? Menopauza to też odmienny stan, do którego trzeba się mądrze przygotować.
W diecie po 40. znajdziesz strategię na zdrową, zgrabną, kobiecą dojrzałość.
Rozgość się!
Moja książka
Dla kogo jest ta książka?
Kobiety 35+
Dzięki tej książce nie dasz się zaskoczyć menopauzie, będziesz wiedziała czego się spodziewać, jakich objawów możesz się spodziewać, a przede wszystkim co możesz zrobić w okolicach 40-ki żeby dobrze przygotować się do transformacji menopauzalnej.
Kobiety 45+
Perimenopauza daje o sobie znać i odczuwasz różne jej symptomy. Często masz wątpliwości, czy są one związane z menopauzą czy mogą być oznaką jakiejś dolegliwości. Co robić, do kogo się zwrócić, jakie masz opcje? Ta książka ułatwi ci perimenopauzalną nawigację i da odpowiedź na wiele wątpliwości.
Kobiety 55+
Najprawdopodobniej jesteś już po menopauzie. Czy na tym etapie ta książka będzie przydatna? Zdecydowanie tak. Pamiętaj, że wpływ menopauzy na Twoje zdrowie nie kończy się wraz z ostatnią miesiączką. Nie trać z radaru tego co jest ważne jeśli planujesz zdrową długowieczność. Dzięki tej książce będziesz wiedziała jak zatroszczyć się o siebie po menopauzie.
W czym mogę Ci pomóc?
Jesteś po 40. i chcesz schudnąć? Zależy Ci szczególnie na odzyskaniu talii?
Sprawdź dietę śródziemnomorską z niskim IG i obniżoną zawartością węglowodanów – przetestowana na kobietach po 40.!
Jeśli szukasz kolejnej diety-cud, która pozwoli ci schudnąć w tydzień, to nie ten adres.
Jeśli liczysz, że tylko wyeliminowanie z jadłospisu różnych produktów rozwiąże twoje problemy, to raczej ci nie pomogę.
Ale jeśli chcesz jeść zdrowiej, a przy okazji schudnąć, nie wywracając swojego życia do góry nogami – jesteś w dobrych rękach.
W sklepie diety po 40. jest już III edycja jesiennych jadłsopisów w stylu śródziemnomorskim z niskim indeksem glikemicznym. To gotowy jadłospis z sezonowymi, polskimi produktami. Znajdziesz tam przepisy, które nie wymagają kupowania wymyślnych produktów, zrobisz je szybko i nic się nie zmarnuje.
- Jadłospis jest na 14 dni. Obiady i kolacje są na dwie porcje, po to aby gotować co drugi dzień i nie marnować produktów.
- Razem z jadłospisem dostaniesz mini “Przewodnik po diecie po 40.” .
- Nie będziesz musiała się głowić, co dziś ugotować. Szybko i prosto zrobisz to z tym jadłospisem.
Ja też jestem zalatana i zawsze przydałoby mi się więcej czasu. Dlatego w środku dnia nie planuję gołąbków na parze.
Moje przepisy są ułożone frontem do rzeczywistości. Z myślą o osobach, które pracują, rano się śpieszą, a w środę mają wszystkiego dosyć. Przetestowane przez kobiety po 40.
Zdrowie po 40. i menopauza
Czy to menopauza? Badania hormonalne na potwierdzenie menopauzy
Jak zdiagnozować menopauzę? Jakie badania zrobić, żeby się przekonać czy przechodzisz transformację menopauzalną? Czy badania hormonalne mogą potwierdzić że już niedługo pojawi się ostatnia...
Sauna (nasiadówka) waginalna. Co to jest i dlaczego nie powinnaś tego robić
Naturalność, w zgodzie z naturą, tradycyjne metody, starożytna medycyna - takie hasła są kojące, kojarzą się z poczuciem bezpieczeństwa i umacniają przekonanie, że naturalne i tradycyjne jest lepsze...
Czy to menopauza? 5 kroków, aby się przekonać czy jesteś w perimenopauzie
Kiedy jesteś po 40ce to zrozumiałe że zaczynasz myśleć o menopauzie i zastanawiasz się jak ją potwierdzić. Skąd masz wiedzieć czy twoje objawy to perimenopauza czy zmęczenie, stres albo może jakaś...
Zapisz się po inspiracje na zdrowie
Zobacz moje przepisy
Śródziemnomorskie ratatuj z rybą – danie jednogarnkowe
Śródziemnomorskie ratatuj z rybą jest idealne na sezon jesienno-zimowy. Dlaczego? Bo jest ciepłe i robi się je na warzywach ze słoików np. grillowane papryki lub...
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z soczewicą i ciecierzycą
Zupa z pieczonych pomidorów z soczewicą i ciecierzycą to jedna z najpyszniejszych, jesiennych zup. PWcześniejsze upieczenie warzyw daje smak i aromat jakiego nie da się...
Bób z gzikiem z fety i czerwoną porzeczką na toście
Nic prostszego pod słońcem. Ser, strączki i dobre pieczywo. W towarzystwie dojrzałych, pękatych czerwonych porzeczek, to wspaniałe połączenie śródziemnomorskich...








