Moje mango lassi czekało na soczyste, dojrzałe mango i wrreszcie jest. Zaplanowane i wyczekane mangolassi.
Świetnie się nadaje jako deser po lekkiej, letniej sałatce na przykład takiej z tuńczykiem.
Latem w kucni nie lubię się bawić w kulinarne opowieści. Lekka sałatka, a potem coś takie jak na przykład mango lasssi. Wszytko razem nie więcej niż 20-30 minut to mój cel na lato.
Mango lassi kokosowo-jogurtowe
- 1 duże, mocno dojrzałe mango (może być mrożone)
- 1 mała puszka mleczka kokosowego (165 ml)
- mały kubek jogurtu naturalnego (125 g)
- 1,5 łyżeczki miodu
- szczypta kardamonu
Mango obieramy i kroimy. Wszystko razem miksujemy w blenderze na gładką masę. Można schłodzić lub wrzucić kostkę lodu. Ja zjadam bez zbędnej zwłoki ?
To jest przepis na 2 porcje. Jedna porcja ma 234 kcal.