Żegnam się z burakami i cytrusami. Oficjalnie czekam na wiosenne pyszności. Szparagi, czosnek niedźwiedzi i truskawki.
Upiekłam ostatnie zapasy buraczane. Część wykorzystałam na gęsty barszcz ukraiński. Z innych zrobiłam cudownie kolorową, lekką sałatkę. Na kolację jak marzenie.
Mięta, która otula sałatkę pięknie zaskakuje, szczególnie tych, dla których połączenie buraka z fetą to nie nowość.
Sałatka z buraków, grejpfruta i fety
Porcja dla 1 osoby
- 2 nieduże, pieczone buraki
- 80 g fety
- ½ czerwonego grejpfruta
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub sosu winegret
- świeża mięta
- Buraka obieramy i kroimy na kawałki. Grejpfruta obieramy ze skórki.
- Buraka i grejpfruta układamy na talerzu, posypujemy pokruszoną fetą i posiekaną drobno miętą. Polewamy oliwą.
.
Chcesz mieć zgrabną, babską sylwetkę ale liczenie kalorii to nie dla ciebie? Ruszają 10 dniowe Warsztaty diety po 40ce. Sprawdź co możesz skorzystać.