Zapomnijcie o keczupie i wypróbujcie ten dip. Jest aromatyczny, wspaniale kremowy i po prostu bardzo dobry.### Jak przekonują naukowcy, liście kolendry łagodzą dolegliwości trawienne, co może być bardzo ważne dla tych, którzy planują grilla i nie zamierzają popijać go wodą z cytryną.
Kolendrowy dip do mięsa
- garść orzechów włoskich
- garść nasion słonecznika
- 2 ząbki czosnku
- pęczek kolendry
- 100 ml oliwy z oliwek
- sok z 1 limonki albo małej cytryny
- 1 mała, czerwona papryczka chilli
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- Z papryczki chilli usunąć pestki, pokroić.
- Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę.
Smacznego
Przepis z moimi zmianami z magazynu Kukbuk