Zapomnijcie o keczupie i wypróbujcie ten dip. Jest aromatyczny, wspaniale kremowy i po prostu bardzo dobry.### Jak przekonują naukowcy, liście kolendry łagodzą dolegliwości trawienne, co może być bardzo ważne dla tych, którzy planują grilla i nie zamierzają popijać go wodą z cytryną.


Kolendrowy dip do mięsa

  • garść orzechów włoskich
  • garść nasion słonecznika
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek kolendry
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 limonki albo małej cytryny
  • 1 mała, czerwona papryczka chilli
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  1. Z papryczki chilli usunąć pestki, pokroić.
  2. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę.

Smacznego

Przepis z moimi zmianami z magazynu Kukbuk

Mogą zainteresować Cię również...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.