Zielony koktajl z imbirem i cytryną jest fantastyczny, kiedy do kolacji jeszcze trochę czasu, a chcecie obronić się przed podjadaniem orzeszków czy rodzynek.
Jest wspaniałym pomysłem na przerwę w pracy (zamiast batonika).
Idealnie nadaje się zakończenie dnia, gdy już nie chcemy niczego pożerać, ale myśl o jedzeniu nie daje wam spokoju.
Jeśli lubisz koktajle i smoothie to może ci smakować koktajl pietruszkowy albo zimowy, energetyczny koktajl.
Zielony koktajl z imbirem i cytryną jest po prostu świetną formą na wzbogacenie swojej diety w dodatkową porcję warzyw i owoców. Orzeźwia, odświeża, dobrze smakuje. Warto się skusić.
Zielony koktajl z imbirem i cytryną
składniki na 2 porcje
- 2 pomarańcze
- 1 jabłko
- 2 garście szpinaku
- ½ cytryny
- imbir – kawałek wielkości ½ kciuka
- Z pomarańczy wyciskamy sok. Imbir obieramy i drobno kroimy lub ucieramy na tarce. Za jabłek usuwamy gniazda nasienne (nie obieramy). Z cytryny obieramy skórę i wyjmujemy pestki.
- Wszystkie składniki blendujemy na gładki koktajl.